Northwood Officially Opens the William E. Frank Live More Park

Live More Park in Bedford Nova Scotia Ivany PlaceIt is the most unique park design in Atlantic Canada. The William E. Frank Live More Park, located on the grounds of the Bedford Campus, was made possible by the generous support of donors to the Northwood Foundation and through an intensive consultation process with the West Bedford community, with Northwood residents, senior care experts and Northwood staff.

Designed for all ages and stages of life, this multi-faceted outdoor recreation and gardening space invites a wide variety of scheduled and spontaneous activities and experiences. It is deliberately designed for children, families, people living with disability, people living with memory loss and other forms of dementia and the surrounding neighbourhood.

A gardening shed modeled after a traditional train station stands at the entrance to the garden. Paved paths that meander through the garden and raised beds make it accessible to those with limited mobility.

Work began on the project over two years ago with a vision to create a space for a community garden that could be shared by residents, staff and the community. The Northwood Foundation’s past board chair, John Bonnell, spearheaded the drive to raise funds for the project.

“The Park will provide a unique opportunity for residents and community to come together in a shared activity,” says Janet Simm, President and CEO. “To have an accessible area that all people, no matter their level of mobility or life situation, is phenomenal.”

Work on the Park continues with plans for a fountain, gazebo and bridge to complete the landscape.